Fericirea n-are riduri

Acum ceva timp, citisem romanul Cel care mă așteaptă, de Parinoush Saniee, un roman foarte interesant, de altfel și foarte greu de găsit prin librării (cel puțin cu câteva săptămâni în urmă așa era), îi mulțumesc în acest sens prietenului meu Rinat, care a reușit să facă rost de acest roman,  ca prin minune.

Nu am să comentezt prea mult romanul, cine este curios îl îndemn să îl citească, vreau să mă opresc doar asupra unui aspect… citisem romanul dintr-o răsuflare, vrând să aflu care îi va fi destinul eroinei, iar finalul m-a făcut să mă revolt asupra egoismului copiilor… mă refer la acel moment când mama sau tata vrea să își refacă viața.1393441

Sunt mămici și tătici care își cresc copiii singuri (fie că au divorțat sau partenerul nu mai e în viață), vine un moment dat când copiii cresc, au viața lor, iar mama sau tata vrea să își împartă viața cu cineva, își reîntâlnește dragostea vieții cu care nu a putut fi inițial din mai multe motive (așa cum s-a întâmplat cu eroina acestui roman), deși în societatea în care trăim acest lucru se întâmplă mai rar.

Și iată aici se include ca un beculeț egosimul copiilor, recurg la fraze de genu:”mamă/tată la ce-ți trebuie? Noi vom avea grijă de tine; la vârsta asta? Ne faci de rușine! Unde s-a mai văzut așa ceva? Nu îți este suficientă dragostea noastră?” etc

Copii, nu mai fiți egoiști, dragostea voastră nu poate acoperi singurătatea părinților și-apoi de câte ori mergi să îți vizitezi părinții (dacă nu mai stai cu ei)? Îți imaginezi cum se simte un om fiind singur?

old_couple_3413123

Nu contează vârsta, fiecare om merită să fie fericit, fiecare om merită să iubească și să fie iubit.

Cu toții îmbătrânim, apar ridurile, însă atunci când suntem fericiți, nu simțim aceste riduri, pentru că fericrea n-are riduri, fericirea ne face să uităm de frigul de afară, de golul din suflet de pe urma stărilor depresive, lacrimilor, etc, fericirea ne face să ne simțim din nou copii, să ne bucurăm de fiecare detaliu, să redescoperim lumea, să privim viața altfel.

Nimeni nu poate înlocui o jumătate, nici prietenii, nici părinții, nici copiii… gândiți-vă la asta și lăsați egoismul la o parte.

imag imagine

Viața e atât de frumoasă și scurtă, iar noi pierdem prea mult timp pentru lucruri nesemnificative. Atunci când iubim, egoism nu există; atunci când iubim suntem pur și simplu fericiți și nu contează dacă avem 20, 35, 40 sau 60 de ani, oricând te poți îndrăgosti, iubirea e cea care ne menține sufletul tânăr, pentru că atunci când iubim, nu ne simțim singuri (chiar dacă uneori ne mai certăm sau avem păreri diferite și ăsta e un element al dragostei), pentru că atunci când iubim ne simțim fericiți, iar fericirea e pentru fiecare, fericirea nu are riduri…

Acum, de sărbători, haideți să iubim oameni buni și poate astfel și lumea va fi mai bună…

Sărbători fericite și fiți fericiți nu doar de sărbători!!!

boy-and-girl-love 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s